Customer journey mapping

Een customer journey brengt de reis in kaart die klanten doorlopen bij het bevredigen van hun behoeften. Je kijkt helemaal door de ogen van de klant en is daarmee een geweldige manier om inzicht te krijgen in wat klanten meemaken. Waar liggen pijnpunten? Waar worden klanten nu al heel erg blij van? Wat denken ze? Wat voelen ze?

Heel sterk daarbij is om ook te kijken wat klanten meemaken voor of nadat men contact heeft met uw organisatie. Daar liggen wellicht mogelijkheden om uw dienstverlening op te rekken en uit te breiden.

Door een goede customer journey op te stellen, krijgt u inzicht in wat er beter kan, wat er beter moet maar ook waar kosten kunnen worden bespaard. Misschien doe je ergens wel veel te veel zonder dat dit door klanten echt wordt gewaardeerd.

Customer journey mapping doen we in meerdere stappen. Eerst samen met medewerkers van de organisatie. Vervolgens valideren we de customer journey met klanten. De huidige customer journey wordt gespiegeld aan de gewenste customer journey. Deze is sterk gekoppeld aan uw merkwaarden. Vervolgens maken we samen een strategie hoe u tot die gewenste customer journey kan komen.

Samen op reis?
Weet u welke reis uw klanten afleggen? Wilt u het enthousiasme van klanten verhogen en kosten besparen? Neem contact met ons op om geïnspireerd te raken.