Een Future Search is, net als een World Café, een co-creatie methode. Een Future Search is bedoeld voor complexere ontwerpvraagstukken. Door deelnemers uit het gehele systeem met elkaar een toekomst te laten ontwerpen, creëer je betrokkenheid, actiebereidheid en vooral ook haalbare en gedragen oplossingen.

Een systeem is bijvoorbeeld: medewerkers, leveranciers, klanten, belangengroepen en experts rondom een bepaald vraagstuk, bijvoorbeeld een product. Concurrenten zelfs, als het een organisatie-overschrijdend vraagstuk is. Deelname is op basis van vrijwilligheid, want met onwillige deelnemers kom je geen stap verder richting Future.

Een Future Search bestaat uit het vormgeven van een mogelijke toekomst op basis van verleden en heden. Zo krijg je een goed gezamenlijk inzicht in wat er is gebeurd, hoe je hier gekomen bent. Maar ook over waar men blij mee is, waarover verdrietig / boos. Waar maakt men zich zorgen over? Vanuit deze inzichten creëert de groep een gezamenlijk toekomst, inclusief de daarbij behorende stappen om daar te komen.

Een Future Search kan meerdere dagen duren en vele tientallen of zelfs honderden deelnemers hebben. Maar dan heb je ook wat! Een Future Search denkt niet alleen na over verandering, een Future Search MAAKT verandering. Deelnemers komen er anders uit dan ze erin gingen. Nieuwe verbindingen, nieuwe inzichten, nieuwe energie, nieuwe plannen met veel commitment.


Meet the Future?
Meer weten over wat een Future Search is en waarvoor je het kan inzetten? Neem contact met ons op en we komen graag langs om de toekomst te laten zien.